Web Analytics Made Easy - Statcounter

حامیان دولت که 4 سال قبل با تفرعن به مردم توهین می‌کردند و از کم‌فهمی مردم سخن می‌گفتند اما به تازگی به همان مردم «دکترای علوم سیاسی» اعطا کرده‌اند...

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به نزدیک شدن به روزهای داغ انتخابات، ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

اعطای دکترای علوم سیاسی به لبوفروش‌ها توسط حامیان دولت!

محمد کیانوش‌راد، عضو حزب اصلاح‌طلب اتحاد ملت ایران، اخیراً در بخشی از گفت‌وگوی خود با خبرگزاری دولتی ایرنا گفته است:

حاشیه نشینان شهرها هوشمند و آگاه هستند و با وجود مشکلاتی که در تامین نیازهای اولیه خود دارند در سر بزنگاه به وعده های پوچ و توخالی «نه» خواهند گفت!

او همچنین می‌افزاید: مردم به خوبی فرق میان وعده های دروغ و راست را تمیز می دهند و هر نامزدی که صادقانه تر با مردم صحبت کند، جامعه نیز به او اعتماد خواهد کرد.[1]

*صحبت‌های این چهره اصلاح‌طلب در حالی است که ستاد مشترک اصلاح‌طلبان و دولتی‌ها طی 4 سال گذشته عمداً یا سهواً تا جایی که توانستند مردم را ندیدند و آنها را به تمسخر گرفتند.

نفر اول هم محمود سریع‌القلم (که گفته می‌شد مشاور رئیس جمهور روحانی است) بود که در اظهاراتی مشهور گفت: راننده تاکسی یا یک لبوفروش دانشی درباره مسائل کشور ندارند![2]

پس از او نیز آش طلاق سیاسی دولت از مردم آنقدرها شور شد که حتی ابراهیم اصغرزاده از چهره‌های ستادی اصلاح‌طلب چندی قبل در یک مصاحبه تأکید کرد که مردم در 3 سال گذشته از عمر دولت دیده نشده‌اند.

ادعای هوشمندی مردم توسط این جماعت در حالی است که اصلاح‌طلبان و دولتی‌ها مثلاً در مقابل این گفته علی مطهری که اظهار کرده بود: مردم برای گرفتن جارو هم صف می‌بندند[3] نیز لام تا کام سخنی نگفتند و اصطلاحاً سکوت رضایت‌آمیز به خرج دادند.

با این حال اما شاهدیم که تنها چند هفته مانده به یوم‌الحساب انتخابات، آقایان به یکباره در مقابل تمام آن رفتارها و گفته‌ها ایستاده‌اند و اینجا و آنجا درباره هوشمندی و قدرت تعقّل مردم سخن‌سرایی می‌کنند.

قبل از کیانوش راد، یک فعال اصلاح‌طلب دیگر نیز به ناگاه درباره هوشمندی مردم سخن گفته بود.

سعید شریعتی در یک مصاحبه اظهار کرده بود: در دور گذشته در حالی که جلیلی بود و شعارهای احمدی‌نژادی می‌داد هم بیشترین رأی روحانی از روستاها و شهرهای کوچک بود. الزامی ندارد که ما طبقات زحمت‌کش و مردم کم‌درآمد را نادان فرض کنیم که فریب شعارهای پوپولیستی و عوام‌گرایانه را می‌خورند. ملت ایران ممکن است درآمد کمی داشته باشند اما عقل دارند. مطمئن باشید مردم از یک سوراخ دو بار گزیده نمی‌شوند[4]

***

ذهن‌خوانی اصلاح‌طلبان از قالیباف به روش مرتاض‌ها!

عبدا... رمضان‌زاده، سخنگوی دولت اصلاحات، به تازگی در گفت‌وگوی خود با روزنامه شرق درباره فعالیت‌های انتخاباتی محمدباقر قالیباف، شهردار تهران و اظهارات وی در نخستین مناظره اظهار کرده است:

واقعا نمی‌دانم هدف قالیباف کدام بخش از جامعه است؛ اما طبیعتا بخش کوچکی از جامعه هنوز تحلیل درستی از مسائل ندارند و ممکن است طرح برخی از شعارها، آنها را فریب دهد. آقای قالیباف بنای خود را بر تحریک احساسات عمومی و تخریب همه‌ دستاوردهای دولت روحانی قرار داده است. دلیل اتخاذ این روش از سوی قالیباف، ناراحتی او از مناظرات سال ٩٢ است؛ آن مناظره‌ها هنوز در ذهن قالیباف مانده و متأسفم که آقای قالیباف هنوز نمی‌تواند (این موضوع) را فراموش کند.

او همچنین می‌افزاید: من اتاق فکری برای آقای قالیباف نمی‌شناسم. او اهل مشورت نیست؛ تصمیم می‌گیرد و به بقیه می‌گوید اجرا کنند.[5]

*پیش از رمضان‌زاده، روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد نیز در مطلبی عنوان کرده بود که «قالیباف این بار با سه هدف وارد صحنه انتخابات شده است: اول آنکه مناظره های سال ۹۲ را جبران مافات کند و با روحانی تسویه حساب کند، حتی اگر پیروز میدان نباشد»![6]

نکته این سخنان آنست که نه آقای رمضان‌زاده و نه روزنامه اعتماد، هیچیک فکت یا سند اظهارات خود را بیان نکرده‌اند و مشخص نیست چگونه به این اطلاعات مکتوم مثل او اهل مشورت نیست، مناظره‌ها هنوز در ذهن قالیباف مانده، قصد او این است و... که در سویدای ذهن آقای قالیباف بوده‌اند دست یازیده‌اند؟

جالب آنکه جریان خاص همواره خود را منتقد رفتارهای اینچنینی و اظهارات بدون سند معرفی کرده است.

نکته قابل تأمل اظهارات رمضان‌زاده نیز آنست که گویا او از طرح همفکران خود برای عرض ارادت یک شبه به ساحت مردم و هوشمند خواندن جامعه بی‌خبر بوده که به «امکان فریب مردم» اشاره کرده است زیرا اصلاح‌طلبان در روزهای اخیراً به طرز محسوسی از هوشمندی و عقلانیت مردم و عدم امکان فریب آنها سخن می‌گویند...

***

حالا کم‌تر ناگزیر می‌شویم پولمان را با چمدان حمل و نقل کنیم

ظریف هم به کمک روحانی آمد؛ بدون عذرخواهی از ماجرای «قدر قدرتی جناب آمریکا»!

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه دولت روحانی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا ضمن حمایت از رئیس‌جمهور روحانی، با تکرار این‌که "زمان به میوه نشستن تلاش‌ها در چارچوب برجام به تدریج فرا می‌رسد" گفته است: برای تداوم اقتدار ایران نیاز است سیاست‌های چهار سال گذشته ادامه یابد!

او همچنین می‌افزاید: وقتی مسئولیت وزارت خارجه را بر عهده گرفتم این احساس را داشتم که باید خودم را هزینه مردم و کشورم کنم، نه اینکه مردم و کشور را هزینه ادعاهای خود کنم.

ظریف در ادامه این گفت‌وگو اظهار داشته است: امروز سرمایه‌گذاران خارجی در بازار ایران حضور دارند، بانک‌های خارجی با ایران تعامل می‌کنند و ما کم‌تر ناگزیر می‌شویم که پول خود را با چمدان حمل و نقل کنیم.

گفتنیست، در بخشی از گفت‌وگوی ایسنا می‌خوانیم:

«رییس دستگاه دیپلماسیدر پاسخ به ادعای کسانی که می‌گویند رفت و آمد بازرگانان، تجار و کارآفرینان خارجی به ایران نتیجه‌ای نداشته است، گفت:‌ شما برای این‌که یک قرارداد عادی حتی در داخل کشور امضا کنید، ماه‌ها مذاکره می‌کنید. برای خرید یک خانه ممکن است چندین جلسه و مذاکره در دفتر املاک برگزار کنید تا بتوانید یک خانه را معامله کنید. حال شما می‌خواهید بعد از یک دوره طولانی که ایران از نظر اقتصادی از دنیا جدا بوده و موانعی برای توسعه روابط اقتصادی در بعد خارجی داشته یک حرکت جدیدی را آغاز کنید. برای انجام این امر چقدر فرصت نیاز است؟ یک روز، یک ماه، دو ماه؟ چه میزان زمان نیاز است؟ چگونه است برخی ازدوستان خیلی سریع به این نتیجه رسیده‌اند که برجام نتیجه نداشته و این رفت و آمدها صرفا تشریفاتی بوده است؟»[7]

*در اشاره به اظهارات وزیر خارجه آقای روحانی، توجه مخاطبان محترم را به چند نکته جلب می‌کنیم:

یکم: نخستین کسی از مسئولان ارشد نظام که به مسئله بی‌ثمر بودن رفت و آمد هیئت‌های خارجی به ایران در پسابرجام اشاره داشته است، شخص رهبر معظم انقلاب اسلامی بودند.

معظم‌له در دیدار با نخست‌وزیر سوئد که در بهمن ماه سال گذشته صورت گرفت از عملی نشدن اغلب توافقات صورت گرفته در سفرهای هیئت‌های خارجی انتقاد کردند.[8]

جدای از این، مردم ایران که قرار بود اصلی‌ترین لمس‌کنندگان دستاوردهای برجام باشند نیز چیزی از عوائد برجام احساس نمی‌کنند.

اکنون مشخص نیست گفتاردرمانی ظریف «در پاسخ به ادعای کسانی که می‌گویند رفت و آمد بازرگانان، تجار و کارآفرینان خارجی به ایران نتیجه‌ای نداشته است»! دقیقا قرار است چه منفعتی داشته باشد؟!

دوم: آقای ظریف در حالی می‌گوید بانک‌های خارجی با ایران تعامل می‌کنند، که شخص خود ایشان، علی‌اکبر صالحی و علی لاریجانی بعنوان 3 مقام مدخل در برجام و از مدافعین اصلی آن اظهار کرده‌اند که تقریباً هیچ بانک بزرگی در اروپا و در پسابرجام با ایران همکاری نمی‌کند.

جالب آنکه حتی دکتر علی لاریجانی چندی قبل اعلام کرد که بانک‌های کشور چین بعنوان یک عضو غیر اروپایی کشورهای 1+5 نیز از همکاری با دولت ایران امتناع می‌کنند.[9]

به راستی آیا رواست که پدیده نگاه کردن به دوربین و اظهار صحبت‌های ناراست و ناواقع با مردم همچنان ادامه یابد؟!

و سوم: صحبت‌های آقای ظریف مبنی بر اینکه خود را هزینه کشور و مردم کرده‌ام نیز با واقعیت تطابق چندانی ندارد.

خاصه آنکه اقدامات برجامی دولت بر خلاف نظر تحلیلگران دلسوز کشور که آقای ظریف خوب آنها را می‌شناسند! با خوشبینی به آمریکا صورت گرفته است و در خلال آنها از برخی خطوط قرمز هم عبور شده است که این مسئله هر معنایی دارد به جز هزینه شدن آقای ظریف در راه خواسته‌های نظام و کشور و ایضاً اینکه شخص آقای ظریف نیز در مقاطعی اظهار نظرهایی داشته‌اند که دقیقاً در نقطه مقابل امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران بوده است.

تأکید بر خروج حزب‌الله از سوریه[10]، اظهار اینکه آمریکا با یک بمب می‌تواند زیرساخت‌های دفاعی ایران را از بین ببرد و اقدامات نابجایی که در یک سفر نیویورکی رئیس‌جمهور روحانی اتفاق افتاد، جملگی از همین قبیل بوده‌اند.

از منظر تحلیلی، آقای ظریف هم‌اکنون می‌بایست در قامت یک «عذرخواه» وارد عرصه افکار عمومی کشور شوند نه بعنوان حامی رئیس‌جمهور روحانی و در دفاع از برجام...

***

1_ http://www.irna.ir/fa/News/82513550/

2_ http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920923000423

3_ http://www.mashreghnews.ir/news/689545

4_ http://www.mashreghnews.ir/news/715217

5_ http://sharghdaily.ir/News/120139

6_ http://www.mashreghnews.ir/news/714274

7_ http://www.isna.ir/news/96021106604

8_ http://leader.ir/fa/content/17456

9_ http://www.mashreghnews.ir/news/661494

10_ http://www.mashreghnews.ir/news/279918

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۵۶۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت سلیمی نمین از تندروهای مهدی نصیری / او تا نقطه سقوط کامل پیش خواهد رفت / اصلاح‌طلبان پرچم‌داری او را نخواهند پذیرفت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ادعاهای اخیر مهدی نصیری در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی که خواستار آن شده بود اپوزیسیون شکاف بین مصطفی تاج‌زاده و رضا پهلوی را با یک اتحاد پر کنند، با واکنش هایی همراه شده است. او مدعی است که پادشاهی مشروطه و جمهوری‌خواهی می‌توانند متحد شوند.

عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، با اشاره به مواضع اخیر مهدی نصیری، گفته بود؛ «گرچه عبور این فاصله از سوی آقای نصیری موجب تعجب است ولی خیلی هم فوری رخ نداده است و چند سال طول کشیده است. این پدیده در میان جناح اصولگرایان حاکم مسبوق به سابقه است و تا کنون افراد زیادی این مسیر را رفته‌اند. علت هم این است که آنان از نزدیک شاهد موارد بی‌صداقتی یا توطئه‌چینی و دودوزه‌بازی و در نهایت عمق اندک افکار در آن سو هستند. ابتدا خود را توجیه می‌کنند و می‌گویند انشاالله گربه است ولی وقتی زیاد شد از درون خالی می‌شوند و کافی است یک تجربه منفی شخصی هم پیدا شود و به یکباره از آنها عبور نمایند.»

عناصر تندرو هیچوقت در یک موقعیتی ثابت نمی مانند

در همین راستا، عباس سلیمی نمین، فعال سیاسی اصولگرا که سابقه حضور در روزنامه کیهان هوایی را در کارنامه خود دارد، با اشاره به مواضع اخیر مهدی نصیری به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: «خیلی تمایل ندارم که به ایشان بپردازم اما به طور کلی نباید از یک تجربه غافل شد. عناصر تندرو هیچ‌وقت در یک موقعیت ثابت نمی‌مانند، یعنی در هر زمینه‌ای نوسانات آنان بسیار افراطی است و به همین دلیل به هیچ‌وجه مورد اعتماد واقع نمی‌شوند. هیچ‌کسی نمی‌تواند تضمین کند که یک عنصر تندرو افراطی در یک موقعیت و یک موضوع باقی بماند.»

نصیری با خاتمی که نماینده رهبری در کیهان بود بی ادبانه برخورد می کرد

وی ادامه داد: «قطعا این موضوع در جامعه زیان‌بار است زیرا مخرب و تخریب‌کننده روابط هستند. به خاطر دارم که در دوران نمایندگی رهبری آقای خاتمی در روزنامه کیهان، هر چه به آقای نصیری گفته می‌شد که احترام نمایندگی رهبری را حفظ کنید، انتقاد کنید اما منزلت نمایندگی رهبری را با ادب و احترام حفظ کنید و بنویسید، ایشان بی‌ادبانه و جسورانه برخورد می‌کند و برای ما شایسته نبود.»

فعال سیاسی اصولگرا بیان کرد: «چنین فردی وقتی التماس و درخواست از آقای خاتمی می‌کند که رای برای من بگشا، آقای خاتمی به او اعتماد می‌کند؟ خیر. هیچ‌کسی نمی‌تواند به این‌ها اعتماد کند؛ به همین دلیل مدام تندتر و تندتر شده و سعی می‌کنند جایی را برای خودش بیابند و طبیعتا سرنوشت خوبی پیدا نخواهند کرد. عناصر افراطی که از ایران رفتند، ابتدا حرفشان این بود که ایران به اندازه کافی نسبت به آمریکا موضع پررنگ ندارد، اما یواش یواش که در تقابل با نظام جمهوری اسلامی قرار گرفتند، در افراط غرب‌گرایی با صهیونیست‌ها که افراطی‌ترین نژادپرستان نظام حاکم در جهان هستند، پیوند خوردند.»

هیچ کسی نمی تواند به نصیری اعتماد کند

سلیمی‌نمین، با بیان اینکه این افراد حاضر هستند بالاترین جنایات را برای رژیم صهیونیستی انجام بدهند تا غرب آنان را بپذیرد و مواضع ضدغربی گذشته‌شان فراموش شود، گفت: «آقای نصیری مجبور است که این‌ کار را برای فراموش شدن مواضع تند و افراطی خود در گذشته انجام دهد. روز به روز مواضع افراطی‌تری اتخاذ خواهد کرد تا اینگونه پذیرفته شود. هیچ‌کس نمی‌تواند به او اعتماد کند و در این وادی بیشتر سقوط خواهد کرد. بنابراین، فاجعه‌ای رخ خواهد داد که در رابطه با منافقین و سایر نیروهای افراطی رخ داد.»

تا نقطه سقوط کامل پیش خواهد رفت

این چهره سیاسی اصواگرا با اشاره به مواضع گذشته مهدی نصیری گفت: «قبلا مواضع افراطی داشتند الآن تفریطی. ایشان بر این باور بود که زن برای لذت‌بخشی به مرد آفریده شده است. هرچی به ایشان گفته می‌شد که این دیدگاه با نظر اسلام نمی‌خواند و نظرات امام خمینی(ره) و رهبری این‌گونه نیست، حرف خودش را می‌زد. در بحث تکنولوژی هم یک دیدگاه بسیار عقب‌افتاده داشت که این‌ها نشانه مدرنسیم است و نباید استفاده کنیم.»

وی افزود: «چنین فردی برای اینکه گذشته خودش را ترمیم کند، مجبور است که در وادی نقطه مقابل تندروی بیشتری کند و تا نقطه سقوط کامل پیش خواهد رفت. ولی مطمئنا هیچ‌کسی به او اعتماد نخواهد کرد، غرب و عناصر غرب‌زده هم به اعتماد نخواهند کرد. اینکه امروز به طرف رضا پهلوی که خود ایرانیان خارج از کشور او را لاابالی می‌دانند، رفته تا اعتبار و جایگاهی کسب کند، چنین مسئله‌ای برای گذشتگاه محقق نشد که درباره ایشان محقق شود. به تجریه دیگران هیچ‌توجهی قرار نیست داشته باشد.»

به نصیری گفتم حرف های مخملباف درباره مادرش را علنی نکن اما...

سلمین‌نمین با اشاره به مخالفت‌های اصلاح‌طلبان با مواضع اخیر مهدی نصیری خاطر نشان کرد: «شما یک وقتی جریان اصلاح‌طلب را نقد می‌کنید، اشکالی ندارد و خوب است، یک عده‌ هم اصولگرایان را نقد می‌کنند و بسیار خوب است اما هتاکی و حرمت‌شکنی هرگز نقد نیست. در گذشته یک‌بار آقای مخملباف درباره زندگی خودش در یک جلسه خصوصی توضیحاتی ارائه کرد و یک بحثی را درباره مادرش بیان کرد. من هر چه به آقای نصیری گفتم که این حرف در جلسه خصوصی بیان شده و درز پیدا کردن آن خلاف اخلاق است، شما یک موضع و نقدی را به نسبت به آقای مخملباف نسبت به کارهای هنری دارید، اما نباید به مادر او پرداخته و در روزنامه منعکس کنید، غلی رغم تذکر جدی که به ایشان داده شد، این مطلب را منعکس کرد.»

اصلاح‌طلبان پرچم‌داری و میدان‌داری مهدی نصیری را نخواهند پذیرفت

وی ادامه داد: «یعنی خلاف اخلاق برای تخریب. ما باید تفاوت بین نقد و تخریب را متوجه باشیم. آقای نصیری با این گذشته از سوی اصلاح‌طلبان مورد پذیرش قرار می‌گیرد؟ یک موقعیت برتری می‌خواهد رقم بزند آیا مورد پذیرش قرار می‌گیرد؟ خیر. امکان دارد از او برای بهره‌برداری تبلیغانی شود اما این موضوع با اعتماد کردن فرق دارد. هرگز کسی به او اعتماد نخواهد کرد و راه به او نخواهند داد.»

وی افزود: «اصلاح‌طلبان اگر قرار باشد موضع بگیرند، شخصیت‌هایی را دارد اما اینکه ایشان پرچم‌داری و میدان‌داری کند را نخواهند پذیرفت و برای تخریب رقیب سیاسی بهره خواهند برد.»

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901687

دیگر خبرها

  • نماینده چابهار: ماجرای باغ ازگل که بدون اطلاع امام جمعه به نام او زده شده، بر دین اثر منفی دارد یا چند تار موی زنان؟
  • مهدی نصیری; زیر تیغ اصلاح‌طلبان و اصولگرایان/ توهم یا شوخی یا پروژه هدفمند؟! +جدول
  • توهین جنجالی مجری تندرو صداوسیما به اصلاح طلبان و اصولگرایان /حسام الدین آشنا: بی ادب نباشید؛ چه برای سیدخندان و چه برای پاورقی
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • روایت سلیمی نمین از تندروهای مهدی نصیری / او تا نقطه سقوط کامل پیش خواهد رفت / اصلاح‌طلبان پرچم‌داری او را نخواهند پذیرفت
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم
  • اصلاح طلبان در کدام حوزه های انتخابیه کاندیدا دارند؟
  • جوان: مهدی نصیری «باطن» اصلاح‌طلبان است که «ظاهر» شده
  • اولین واکنش یک روزنامه اصولگرا به موضوع مهدی نصیری: او مهره تاج زاده است