Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - حاميان دولت که 4 سال قبل با تفرعن به مردم توهين مي‌کردند و از کم‌فهمي مردم سخن مي‌گفتند اما به تازگي به همان مردم «دکتراي علوم سياسي» اعطا کرده‌اند.

سرويس سياست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشي روزانه در لابه‌لاي اخبار و مطالب رسانه‌هاي کشور است. ما درباره اين خوانش البته تحليل‌ها و پيشينه‌هايي را نيز در اختيار مخاطبان محترم مي‌گذاريم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به نزديک شدن به روزهاي داغ انتخابات، 7:30 هر روز با بسته ويژه خبري-تحليلي مشرق همراه باشيد.

***
اعطاي دکتراي علوم سياسي به لبوفروش‌ها توسط حاميان دولت!
محمد کيانوش‌راد، عضو حزب اصلاح‌طلب اتحاد ملت ايران، اخيراً در بخشي از گفت‌وگوي خود با خبرگزاري دولتي ايرنا گفته است:
حاشيه نشينان شهرها هوشمند و آگاه هستند و با وجود مشکلاتي که در تامين نيازهاي اوليه خود دارند در سر بزنگاه به وعده هاي پوچ و توخالي «نه» خواهند گفت!
او همچنين مي‌افزايد: مردم به خوبي فرق ميان وعده هاي دروغ و راست را تميز مي دهند و هر نامزدي که صادقانه تر با مردم صحبت کند، جامعه نيز به او اعتماد خواهد کرد.[1]

*صحبت‌هاي اين چهره اصلاح‌طلب در حالي است که ستاد مشترک اصلاح‌طلبان و دولتي‌ها طي 4 سال گذشته عمداً يا سهواً تا جايي که توانستند مردم را نديدند و آنها را به تمسخر گرفتند.
نفر اول هم محمود سريع‌القلم (که گفته مي‌شد مشاور رئيس جمهور روحاني است) بود که در اظهاراتي مشهور گفت: راننده تاکسي يا يک لبوفروش دانشي درباره مسائل کشور ندارند![2]
پس از او نيز آش طلاق سياسي دولت از مردم آنقدرها شور شد که حتي ابراهيم اصغرزاده از چهره‌هاي ستادي اصلاح‌طلب چندي قبل در يک مصاحبه تأکيد کرد که مردم در 3 سال گذشته از عمر دولت ديده نشده‌اند.
ادعاي هوشمندي مردم توسط اين جماعت در حالي است که اصلاح‌طلبان و دولتي‌ها مثلاً در مقابل اين گفته علي مطهري که اظهار کرده بود: مردم براي گرفتن جارو هم صف مي‌بندند[3] نيز لام تا کام سخني نگفتند و اصطلاحاً سکوت رضايت‌آميز به خرج دادند.
با اين حال اما شاهديم که تنها چند هفته مانده به يوم‌الحساب انتخابات، آقايان به يکباره در مقابل تمام آن رفتارها و گفته‌ها ايستاده‌اند و اينجا و آنجا درباره هوشمندي و قدرت تعقّل مردم سخن‌سرايي مي‌کنند.
قبل از کيانوش راد، يک فعال اصلاح‌طلب ديگر نيز به ناگاه درباره هوشمندي مردم سخن گفته بود.
سعيد شريعتي در يک مصاحبه اظهار کرده بود: در دور گذشته در حالي که جليلي بود و شعارهاي احمدي‌نژادي مي‌داد هم بيشترين رأي روحاني از روستاها و شهرهاي کوچک بود. الزامي ندارد که ما طبقات زحمت‌کش و مردم کم‌درآمد را نادان فرض کنيم که فريب شعارهاي پوپوليستي و عوام‌گرايانه را مي‌خورند. ملت ايران ممکن است درآمد کمي داشته باشند اما عقل دارند. مطمئن باشيد مردم از يک سوراخ دو بار گزيده نمي‌شوند[4]

***

ذهن‌خواني اصلاح‌طلبان از قاليباف به روش مرتاض‌ها!
عبدا... رمضان‌زاده، سخنگوي دولت اصلاحات، به تازگي در گفت‌وگوي خود با روزنامه شرق درباره فعاليت‌هاي انتخاباتي محمدباقر قاليباف، شهردار تهران و اظهارات وي در نخستين مناظره اظهار کرده است:
واقعا نمي‌دانم هدف قاليباف کدام بخش از جامعه است؛ اما طبيعتا بخش کوچکي از جامعه هنوز تحليل درستي از مسائل ندارند و ممکن است طرح برخي از شعارها، آنها را فريب دهد. آقاي قاليباف بناي خود را بر تحريک احساسات عمومي و تخريب همه‌ دستاوردهاي دولت روحاني قرار داده است. دليل اتخاذ اين روش از سوي قاليباف، ناراحتي او از مناظرات سال ٩٢ است؛ آن مناظره‌ها هنوز در ذهن قاليباف مانده و متأسفم که آقاي قاليباف هنوز نمي‌تواند (اين موضوع) را فراموش کند.
او همچنين مي‌افزايد: من اتاق فکري براي آقاي قاليباف نمي‌شناسم. او اهل مشورت نيست؛ تصميم مي‌گيرد و به بقيه مي‌گويد اجرا کنند.[5]

*پيش از رمضان‌زاده، روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد نيز در مطلبي عنوان کرده بود که «قاليباف اين بار با سه هدف وارد صحنه انتخابات شده است: اول آنکه مناظره هاي سال 92 را جبران مافات کند و با روحاني تسويه حساب کند، حتي اگر پيروز ميدان نباشد»![6]
نکته اين سخنان آنست که نه آقاي رمضان‌زاده و نه روزنامه اعتماد، هيچيک فکت يا سند اظهارات خود را بيان نکرده‌اند و مشخص نيست چگونه به اين اطلاعات مکتوم مثل او اهل مشورت نيست، مناظره‌ها هنوز در ذهن قاليباف مانده، قصد او اين است و... که در سويداي ذهن آقاي قاليباف بوده‌اند دست يازيده‌اند؟
جالب آنکه جريان خاص همواره خود را منتقد رفتارهاي اينچنيني و اظهارات بدون سند معرفي کرده است.
نکته قابل تأمل اظهارات رمضان‌زاده نيز آنست که گويا او از طرح همفکران خود براي عرض ارادت يک شبه به ساحت مردم و هوشمند خواندن جامعه بي‌خبر بوده که به «امکان فريب مردم» اشاره کرده است زيرا اصلاح‌طلبان در روزهاي اخيراً به طرز محسوسي از هوشمندي و عقلانيت مردم و عدم امکان فريب آنها سخن مي‌گويند...

***

حالا کم‌تر ناگزير مي‌شويم پولمان را با چمدان حمل و نقل کنيم
ظريف هم به کمک روحاني آمد؛ بدون عذرخواهي از ماجراي «قدر قدرتي جناب آمريکا»!
محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه دولت روحاني در گفت‌وگو با خبرگزاري ايسنا ضمن حمايت از رئيس‌جمهور روحاني، با تکرار اين‌که "زمان به ميوه نشستن تلاش‌ها در چارچوب برجام به تدريج فرا مي‌رسد" گفته است: براي تداوم اقتدار ايران نياز است سياست‌هاي چهار سال گذشته ادامه يابد!
او همچنين مي‌افزايد: وقتي مسئوليت وزارت خارجه را بر عهده گرفتم اين احساس را داشتم که بايد خودم را هزينه مردم و کشورم کنم، نه اينکه مردم و کشور را هزينه ادعاهاي خود کنم.
ظريف در ادامه اين گفت‌وگو اظهار داشته است: امروز سرمايه‌گذاران خارجي در بازار ايران حضور دارند، بانک‌هاي خارجي با ايران تعامل مي‌کنند و ما کم‌تر ناگزير مي‌شويم که پول خود را با چمدان حمل و نقل کنيم.
گفتنيست، در بخشي از گفت‌وگوي ايسنا مي‌خوانيم:
«رييس دستگاه ديپلماسي در پاسخ به ادعاي کساني که مي‌گويند رفت و آمد بازرگانان، تجار و کارآفرينان خارجي به ايران نتيجه‌اي نداشته است، گفت:‌ شما براي اين‌که يک قرارداد عادي حتي در داخل کشور امضا کنيد، ماه‌ها مذاکره مي‌کنيد. براي خريد يک خانه ممکن است چندين جلسه و مذاکره در دفتر املاک برگزار کنيد تا بتوانيد يک خانه را معامله کنيد. حال شما مي‌خواهيد بعد از يک دوره طولاني که ايران از نظر اقتصادي از دنيا جدا بوده و موانعي براي توسعه روابط اقتصادي در بعد خارجي داشته يک حرکت جديدي را آغاز کنيد. براي انجام اين امر چقدر فرصت نياز است؟ يک روز، يک ماه، دو ماه؟ چه ميزان زمان نياز است؟ چگونه است برخي از دوستان خيلي سريع به اين نتيجه رسيده‌اند که برجام نتيجه نداشته و اين رفت و آمدها صرفا تشريفاتي بوده است؟»[7]

*در اشاره به اظهارات وزير خارجه آقاي روحاني، توجه مخاطبان محترم را به چند نکته جلب مي‌کنيم:

يکم: نخستين کسي از مسئولان ارشد نظام که به مسئله بي‌ثمر بودن رفت و آمد هيئت‌هاي خارجي به ايران در پسابرجام اشاره داشته است، شخص رهبر معظم انقلاب اسلامي بودند.
معظم‌له در ديدار با نخست‌وزير سوئد که در بهمن ماه سال گذشته صورت گرفت از عملي نشدن اغلب توافقات صورت گرفته در سفرهاي هيئت‌هاي خارجي انتقاد کردند.[8]
جداي از اين، مردم ايران که قرار بود اصلي‌ترين لمس‌کنندگان دستاوردهاي برجام باشند نيز چيزي از عوائد برجام احساس نمي‌کنند.
اکنون مشخص نيست گفتاردرماني ظريف «در پاسخ به ادعاي کساني که مي‌گويند رفت و آمد بازرگانان، تجار و کارآفرينان خارجي به ايران نتيجه‌اي نداشته است»! دقيقا قرار است چه منفعتي داشته باشد؟!

دوم: آقاي ظريف در حالي مي‌گويد بانک‌هاي خارجي با ايران تعامل مي‌کنند، که شخص خود ايشان، علي‌اکبر صالحي و علي لاريجاني بعنوان 3 مقام مدخل در برجام و از مدافعين اصلي آن اظهار کرده‌اند که تقريباً هيچ بانک بزرگي در اروپا و در پسابرجام با ايران همکاري نمي‌کند.
جالب آنکه حتي دکتر علي لاريجاني چندي قبل اعلام کرد که بانک‌هاي کشور چين بعنوان يک عضو غير اروپايي کشورهاي 1+5 نيز از همکاري با دولت ايران امتناع مي‌کنند.[9]
به راستي آيا رواست که پديده نگاه کردن به دوربين و اظهار صحبت‌هاي ناراست و ناواقع با مردم همچنان ادامه يابد؟!

و سوم: صحبت‌هاي آقاي ظريف مبني بر اينکه خود را هزينه کشور و مردم کرده‌ام نيز با واقعيت تطابق چنداني ندارد.
خاصه آنکه اقدامات برجامي دولت بر خلاف نظر تحليلگران دلسوز کشور که آقاي ظريف خوب آنها را مي‌شناسند! با خوشبيني به آمريکا صورت گرفته است و در خلال آنها از برخي خطوط قرمز هم عبور شده است که اين مسئله هر معنايي دارد به جز هزينه شدن آقاي ظريف در راه خواسته‌هاي نظام و کشور و ايضاً اينکه شخص آقاي ظريف نيز در مقاطعي اظهار نظرهايي داشته‌اند که دقيقاً در نقطه مقابل امنيت ملي جمهوري اسلامي ايران بوده است.
تأکيد بر خروج حزب‌الله از سوريه[10]، اظهار اينکه آمريکا با يک بمب مي‌تواند زيرساخت‌هاي دفاعي ايران را از بين ببرد و اقدامات نابجايي که در يک سفر نيويورکي رئيس‌جمهور روحاني اتفاق افتاد، جملگي از همين قبيل بوده‌اند.
از منظر تحليلي، آقاي ظريف هم‌اکنون مي‌بايست در قامت يک «عذرخواه» وارد عرصه افکار عمومي کشور شوند نه بعنوان حامي رئيس‌جمهور روحاني و در دفاع از برجام...

***

1_ http://www.irna.ir/fa/News/82513550/
2_ http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920923000423
3_ http://www.mashreghnews.ir/news/689545
4_ http://www.mashreghnews.ir/news/715217
5_ http://sharghdaily.ir/News/120139
6_ http://www.mashreghnews.ir/news/714274
7_ http://www.isna.ir/news/96021106604
8_ http://leader.ir/fa/content/17456
9_ http://www.mashreghnews.ir/news/661494
10_ http://www.mashreghnews.ir/news/279918

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۵۶۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام

آفتاب‌‌نیوز :

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران در سلسله نشست‌های چهلمین سال تاسیس انتشارات اطلاعات و در نشست اول آن با عنوان «ژئوپلیتیک خلیج‌فارس» به سخنرانی پرداخت که مهمترین اظهارات او به نقل از جماران به شرح زیر است:

دنیا گرفتار چالش شناختی است.

خطا‌هایی که بعضا صورت می‌گیرد به دلیل شناخت و ادراک نادرست است.

دوستان ما در جنوب خلیج فارس ادراک خود را اصلاح می‌کنند و ما در اصلاح این ادراک تا حدودی عقب هستیم.

هنوز این تفکر غلط خرید امنیت در این کشور‌های عربی وجود دارد البته ان‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که نمی‌توانند با وابستگی به یک قطب برای خود امنیت تامین کنند.

کویت قبل از اینکه به کشتی‌های خود پرچم امریکا بزنند پرچم شوروی را نصب کرده بودند

این کشور‌ها این مشکل ادراکی را کماکان دارند که باید امنیت را خرید و نخستین آن‌ها صدام بود. آن‌ها تلاش کردند امنیت را با کمک صدام بخرند. 

یکی از رهبران کشور‌های حاشیه خلیج فارس شخصا به آقای روحانی گفتند که ما ۷۵ میلیارد دلار به صدام پرداخت کردیم. 

زمانی که ایران قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت و طارق عزیز گفت تا مذاکره صورت نگیرد، آتش بس صورت نمی‌گیرد، دبیرکل وقت سازمان ملل به وزیرخارجه وقت دولت ریگان زنگ زد و او به دبیرکل جواب داد که ما در مهرماه که به نیویورک بیاییم با شما در این باره گفتگو خواهیم کرد. می‌دانید که تاریخ را نمی‌توان فراموش کرد. وقتی این شرایط پیش امد دبیرکل به پادشاه وقت سعودی زنگ زد و ملک فهد در تماس با صدام، او را به پذیرش آتش بس متقاعد کرد. پادشاه وقت به صدام می‌گوید: «غرور ایرانی را زیر پا نگذار.» عربستان در ان زمان این فهم را داشت که نمی‌تواند کاملا به صدام اعتماد و تکیه کند، اما در عمل متفاوت هم عمل می‌کرد. 

وقتی سیاست خرید امنیت از عراق شکست خورد، این کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس برای خرید امنیت به سراغ شوروی و امریکا رفتند. 

همین کشور‌ها امروز برای خرید امنیت به سراغ اسراییل رفتند و متوجه نیستند که اسراییل در تاریخ خود از هیچکس حمایت نکرده و حتی به امریکایی‌ها در مذاکرات آزادی گروگان‌ها لگد زده اند. اسراییل در تاریخ تقلبی خود به هیچکس رحم نکرد. این اشتباه شناختی کنار نرفته است.

زمانی که آرامکو را تیر غیب زد، سعودی‌ها انتظار حمایت از آمریکا داشتند و حالا هم به دنبال خرید امنیت از اسراییل هستند

اشتباه ادراکی دوم ما و اعراب این است که فکر می‌کنیم امریکا به دنبال گسترش حضور خود در منطقه است، اما امریکا به انتقال حضور و نفوذ به خارج از این منطقه است. 

امریکا دیگر قدر قدرت نیست. ما قدرت بزرگ داریم، اما هژمون نداریم. در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند. 

امریکا در حال برون سپاری تامین امنیت به اسراییل است و کشور‌های عربی منطقه که به دنبال عادی سازی رابطه با اسراییل هستند باید بدانند که دیر یا زود قربانی تامین منافع اسراییل خواهند شد

اشتباه ادراکی سوم که به ما هم بازمی گردد این است که اگر با چیزی مخالفت کردیم و، چون خود را مرکز مشروعیت عالم می‌دانیم اگر به چیزی مشروعیت ندهیم جنبه اجرایی و عملیاتی پیدا نمی‌کند. در کاسپین این اشتباه را مرتکب شدیم و در مذاکرات شرکت نکردیم و بستر دریا را در غیاب ما تقسیم کردند. 

عدم حضور به معنای عدم شکل گیری از ترتیبات امنیتی خلیج فارس نیست بلکه به معنای عدم تامین منافع شما است. مگر جلوی طالبان را توانستیم بگیریم؟ خیر؛ از روند مذاکره حذف شدیم. همین قاعده درباره مسیر‌های مواصلاتی هم هست که از این مسیر‌ها دور ماندیم و بعضا حذف هم شدیم. 

در دنیای کنونی هم امریکا نمی‌تواند با وتو در شورای امنیت، مانع از قدرت مقاومت مردم غزه شود. جنگ اسراییل با مردم غزه هفت ماه است که ادامه پیدا کرده، اما جنگ اسراییل با کشور‌های عربی شش روزه تغییر کرده است. آمریکا نمی‌تواند تصمیم گیری‌ها را وتو کند و این را دنیا و مردم و افکار عمومی این را ثابت کرده اند.

دو مبنای بازدارندگی، نصر خدا و قدرت مردم هستند. 

مهم‌ترین کاری که می‌توانستیم پس از جنگ غزه بکنیم این بود که پیشنهاد توافق منع تجاوز به کشور‌های منطقه داده و کنش ایران هراسی را نابود کنیم

تصویر ترسناک ساختن از ایران، هدف اسراییل است و ما هم نباید در این تله بیفتیم. 

این اشتباه ادراکی ما که خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد اشتباه است. تصور نکنیم اگر fatf را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم و با تبعات ان روبه رو نمی‌شویم

دنیای امروز هرروز در حال تغییر است و ما هم هرروز باید فکر خود را نو کرده و تفکر جهان دو قطبی را کنار بگذاریم و واقعیت‌ها را ببینیم

بسیاری از انگاره‌های ما درباره نظم جهانی و حتی مردم خودمان غلط است

همسایه‌ها برای ما فرصت هستند. 

مردم برای ما فرصت هستند نه تهدید. به فرصت، امکان بالندگی بدهیم

منبع: سایت انتخاب

دیگر خبرها

  • نماینده چابهار: ماجرای باغ ازگل که بدون اطلاع امام جمعه به نام او زده شده، بر دین اثر منفی دارد یا چند تار موی زنان؟
  • مهدی نصیری; زیر تیغ اصلاح‌طلبان و اصولگرایان/ توهم یا شوخی یا پروژه هدفمند؟! +جدول
  • توهین جنجالی مجری تندرو صداوسیما به اصلاح طلبان و اصولگرایان /حسام الدین آشنا: بی ادب نباشید؛ چه برای سیدخندان و چه برای پاورقی
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • روایت سلیمی نمین از تندروهای مهدی نصیری / او تا نقطه سقوط کامل پیش خواهد رفت / اصلاح‌طلبان پرچم‌داری او را نخواهند پذیرفت
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم
  • اصلاح طلبان در کدام حوزه های انتخابیه کاندیدا دارند؟
  • جوان: مهدی نصیری «باطن» اصلاح‌طلبان است که «ظاهر» شده
  • اولین واکنش یک روزنامه اصولگرا به موضوع مهدی نصیری: او مهره تاج زاده است