Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@03:59:38 GMT

سهروردی هم‌خوانی بین حکمت خسروانی و معارف قرآنی را زد

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۷۰۳۲۱

سهروردی هم‌خوانی بین حکمت خسروانی و معارف قرآنی را زد

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام یحیی جهانگیری سهروردی ظهر یکشنبه در آړین بزرگداشت شیخ شهاب‌الدین سهروردی در زنجان گفت: به تعبیر شهید مطهری باید سهروردی شهید نامیده شود.

وی با بیان اینکه در تاریخ معرفت اسلامی شهدایی هستند و شیخ اشراق سهروردی نیز در قافله شیوخ شهیدان راه معرفت است، ابراز داشت: سهروردی همگنی و هم‌خوانی بین حکمت خسروانی و معارف قرآنی را پیوند زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، گفت: سهروردی به پارسی نوشت تا بگوید این زبان ظرفیت بسیاری دارد.

جهانگیری سهروردی با بیان اینکه اشعه نورانی سهروردی چنان بر این خطه تابیده است که دیگر سهرودی ها و علمای معرفتی دیده نمی‌شوند و این جای نگرانی دارد، ابراز داشت: زنجان مهد حکمت و فلسفه است و این خطه علمای دینی بسیاری داشته است و سهروردی روح تپنده در کالبد زنجان است.

وی افزود: نباید گرامیداشت این عارف به یک روز خلاصه شود و خوشبختانه دولت سیزدهم در بزرگداشت مفاخر حرکت بزرگی انجام داده است.

نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با اشاره به اینکه سهروردی نیاز امروز جامعه است، یاد آورشد: سهروردی نیاز به تقدیس ندارد و نیاز به خوانش دارد تا مسئله انسان معاصر امروز شناخته شود.

جهانگیری سهروردی گفت: فلاسفه و متفکران بسیاری در طول تاریخ داریم، ولی برخلاف این فلاسفه که فیلسوف ذهن بودن، سهروردی فیلسوف عین و ذهن بود و توانست پیوند بین انسان‌ها باشد.

وی با بیان اینکه متفکر درد خاک ندارد بلکه درد انسان دارد، گفت: سهروردی توصیف نمی‌خواهد و فیلسوف نیاز فرهنگی است.

کد خبر 5546107

منبع: مهر

کلیدواژه: سهروردی شیخ شهاب الدین سهروردی بوشهر ویروس کرونا بیست و نهمین سفر استانی دولت آمار کرونا کرمانشاه خطبه های نماز جمعه شیوع کرونا جهرم سیلاب مشهد سنندج اربعین حسینی استهبان عکس استانها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۷۰۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمی از نگاه معارف اسلامی یک شغل نیست، بلکه یک مجاهدت است

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان در ابتدای جلسه امروز (چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) این شورا ضمن گرامیداشت روز معلم و سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری (ره)، اظهار داشت: برای معلمان عزیز که مجاهدان عرصه علمی و فرهنگ هستند، آرزوی توفیق دارم.

وی سپس در خصوص شهید مطهری اظهار داشت: در کنار آثار شهید مطهری که حقیقتاً سرمایه فرهنگی و علمی جامعه ماست، باید سیره علمی اثرگذار ایشان نیز تبیین شود.

دبیر شورای نگهبان افزود: ویژگی ممتاز شهید مطهری (ره) نیازشناسی علمی و فرهنگی جامعه بود و چون حرکت خود را بر اساس این نیازشناسی دقیق ساماندهی کرد در بیداری جامعه نقش تأثیرگذار داشت.

وی با بیان اینکه شهید مطهری معلم طراز انقلاب اسلامی بود، عنوان کرد: محتوای آثار شهید مطهری سرمایه‌ای عظیم برای مقابله با شبهات دشمنان امت اسلام است.

آیت‌الله جنتی همچنین تاکید کرد که معلمی از نگاه معارف اسلامی یک شغل نیست، بلکه یک مجاهدت است و هرچه این مجاهدت کامل‌تر انجام شود، جامعه سعادتمندتر خواهد شد.

امام صادق (ع)؛ جهادگر بزرگ فرهنگی

دبیر شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به در پیش بودن سالروز شهادت امام صادق (ع) و عرض تسلیت بدین مناسبت، بیان داشت: ایشان در روزگاری که جهان اسلام با نفوذ افکار بیگانگان و همچنین تحریف معارف اسلامی مواجه بود، با تعیین درست اولویت‌ها، دست به جهاد بزرگ فرهنگی زدند.

وی خاطرنشان کرد: ثمرات ارزشمند آن جهاد بزرگ فرهنگی از سرمایه‌های ماندگار امت اسلام است.

آیت‌الله جنتی این نکته را هم یادآور شد که امام صادق (ع) همزمان با تدریس و تربیت شاگردان، نظام و ساختار آموزشی جامعی طراحی کردند که قابلیت الگوبرداری در همه زمان‌ها دارد و هرچه نظام آموزش و پرورش ما به این نظام آموزشی نزدیک‌تر شود، توفیقات بیشتری کسب خواهد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شهید مطهری در اوج حکمت و استادی، روضه خوانی را ترک نکرد
  • دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی، منادی قرآن و معارف اهل بیت(ع)
  • نمایشگاه ملی قرآن کریم در کابل
  • تجلیل از ۸۰ خادم قرآنی در امام زاده نرمی اصفهان
  • ایران اسلامی به حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است
  • بیش از ۱۲۲ میلیارد تومان عوارض آلایندگی در اراک پرداخت شد
  • دهه کرامت فرصت مغتنمی برای بصیرت‌افزایی است
  • آگاهی دانشجویان آمریکایی از استکبار جهانی به برکت انقلاب اسلامی
  • معلمی از نگاه معارف اسلامی یک شغل نیست، بلکه یک مجاهدت است
  • کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای برگزار شد